U povodu četvrte godišnjice osnivanja Gradske organizacije BM 365 – Stranke rada i solidarnosti u Kutini, te prelaska troje gradskih vijećnika u redove ove Stranke, u srijedu, 20. studenoga 2019. godine Kutinu je u večernjim satima posjetio predsjednik Stranke Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba. Tom prigodom održana je konferencija za novinare na kojoj je sudjelovao i predsjednik kutinske stranačke organizacije Damir Petravić.

„Prelaskom dva vijećnika SDP-a i nezavisne vijećnice u redove 365 – Stranke rada i solidarnosti, to je postala najbrojnija politička grupacija u kutinskom Gradskom vijeću, pa se može očekivati preslagivanje snaga u ovom predstavničkom tijelu, u kojemu je na vlasti koalicija s HDZ-om”, rekao je Petravić i dodao kako je ova organizacija u proteklom razdoblju utrostručila broj članova. Od ukupno 22 člana vijeća, HDZ i HSLS imaju po tri vijećnika, SDP, Most i HSS po dva, a ostale stranke po jednog vijećnika. Kako je napomenuo Petravić, „naša se Stranka neće ni s kim čvrsto povezivati ili koalirati, već ćemo surađivati s onim strankama koje podržavaju naš program”.

Novim članovima 365 – Stranke rada i solidarnosti, Milan Bandić uručio je prigodne darove, izrazivši zadovoljstvo zbog toga jer stranci prilaze mladi. Kako je naglasio, „najbolji je spoj iskustva i mladosti”. Stranačke majice i druge darove primili su Miodrag Mišljen i Darko Kousek, te nezavisna vijećnica Marieta di Gallo.

“Tijekom četiri i pol godine, koliko naša Stranka djeluje, zadržali smo vlast u Zagrebu, a idemo i dalje. S 11 zastupnika u Saboru treća smo politička opcija u Hrvatskoj. Na sljedećim parlamentarnim i lokalnim izborima očekujemo još bolje rezultate, a imamo i planove za 6. izbornu jedinicu, Sisačko-moslavačku županiju, Sisak i Kutinu. Želimo pomoći drugim gradovima i općinama, kako bi se u njima živjelo kao i u multikulturalnom, multietničkom i otvorenom Zagrebu, gdje je stopa nezaposlenosti samo 3 posto. Na duge pruge isplati se jedino puno delati, jer 30 posto predstavlja talent, a 70 posto šljakanje”, rekao je Milan Bandić. Govoreći o predsjedničkim izborima, on je istaknuo kako „356 – Stranka rada i solidarnosti, bez svog kandidata, nije imala veliki izbor, pa smo odlučili podržati aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović.”

Na kraju konferencije Milan Bandić zahvalio je predsjedniku i članovima stranačke organizacije u Kutini kao i stranačkim čelnicima sisačko-moslavačke i drugih gradskih organizacija Stranke s područja ove Županije, uz omiljenu poruku: “Mi ne rušimo. Mi gradimo!”.

Među pedesetak prisutnih dužnosnika, članova i simpatizera Stranke tu večer u Kutini s Milanom Bandićem i političkim tajnikom Stranke Nenadom Predovanom, družili su se i predsjednik ŽO 365 – Stranke rada i solidarnosti Josip Takač, zatim Branimir Bešlić, zamjenik petrinjskog gradonačelnika iz redova Stranke, predsjednik GO Stranke Grada Petrinje Vladimir Štajcar sa suradnicima, predsjednica GO Stranke u Gradu Glini Slađana Majstorović i mnogi drugi.

TAJNICA ŽO BM 365 – SRiS
SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE

Mirjana Gerić Strižić