Tehnički ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić u petak se na konferenciji za novinare osvrnuo i na rezultate terenske provjere prebivališta koju njegovo ministarstvo u posljednja četiri mjeseca provodi na području cijele Hrvatske.
Kaže da su za problem znale “i lijeve i desne vlasti, ali su njime manipulirale i manjinske skupine, pogotovo srpska zajednica na rubnim dijelovima Hrvatske”. Ničim izazvan dotakao se i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića prozvavši ga kako banalizira taj problem i da mu nije u interesu uređena država.
Milan Bandić odgovorio mu je iz Novog Vinodolskog, gdje je obišao djecu iz Tavankuta i djecu hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata koja ljetuju u odmaralištu Crvenog križa grada Zagreba u Novom Vinodolskom.

“Nije privilegij ni ministra Orepića u ostavci ni gradonačelnika Bandića ni građana Republike Hrvatske – nije privilegij poštivati zakon. To je obveza. To je prvo. I drugo, žao mi je što ministar Orepić, budući da je u ostavci, nije taj posao koji je započeo – dovršio”, izjavio je Milan Bandić.

“Zamolio” je Orepića i da taj slučaj riješi što prije, a dao mu je i jedan praktičan savjet.

“Neka provjeri jesu li neki s juga, pa i iz Metkovića i okolice, između 2011. i 2013. koristeći i radeći u susjednoj zemlji primali dječji doplatak legalno. Kad već hoće provjeravati, neka provjeri i to”, poručio je Bandić.