Milan Bandić u srijedu je komentirao presudu Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču, koji su na Visokom zemaljskom sudu u Muenchenu nepravomoćno osuđeni na kaznu doživotnog zatvora zbog sudjelovanja u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića u Njemačkoj 1983.godine. Bandić smatra kako političke opcije ne bi trebale presudu koristiti za međusobne sukobe.

“Bilo bi bolje da se ne svađaju, da se okrenemo budućnosti jer ono što je napravljeno u povijesti, ne može se promijeniti. Sud u Njemačkoj je donio nepravomoćnu presudu koju treba poštivati. Važno je da svatko odgovara za svoja djela. Kad u Hrvatskoj svatko bude odgovarao za svoja djela, bit će nam bolje”, kazao je Bandić i najavio konferenciju za novinare koju će u ponedjeljak održati u Zagrebu, “nakon koje ništa neće biti kako je bilo”.

Istaknuo je kako “buduća Vlada neće biti uspostavljena bez koalicije, odnosno stranaka uz Stranku rada i solidarnosti i Milana Bandića kao premijera”. Osvrnuo se i na ženske kvote na izbornim listama za koje kaže da da ne trebaju biti zakonom određene, nego da u glavama treba rušiti barijere, te da on to odavno radi.

“Sjetite se onog društva koje je donijelo Zakon o ženskoj kvoti, a nakon toga platili kazne jer su ga prekršili. Kakva se poruka time šalje – ne morate zakon poštivati – ako vas ne uhvate dobro, ako uhvate platit ćete kaznu. Ali svejedno ljudi glasaju iako ih ovi podcjenjuju, a vi kao šarani ponovo u vodu. Zato pamet u glavu 11. rujna, poručio je Bandić.