Predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić u četvrtak nije želio komentirati medijske spekulacije kako Most suradnju s HDZ-om uvjetuje time da on ne sudjeluje u novoj Vladi.
“Ne znam, ne bih se time bavio. I da hoće, ne mogu me zaobići. Želio bih da nova Vlada za osam godina efikasno napravi od Hrvatske ono što sam ja u Zagrebu napravio u 16 i pol godina. A ovo što je i čija je mama i baba nešto rekla, nije mi bitno “, rekao je Bandić.

Na upit jesu li ga nakon izbora kontaktirali iz HDZ-a, Bandić je odgovorio da “kontakti uvijek postoje”, a što se tiče razgovora s predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem, novinarima je kazao:

“Strpite se, kada budemo razgovarali i nešto dogovorili, onda ćemo to i objaviti. Sigurno se to neće obavljati na Jelačić placu, rekao je.

Bandić je također naglasio kako će njegov Klub zastupnika, iako je osvojio samo dva mandata na izborima, što nije dovoljno za osnivanje Kluba, imati puno više članova. “Strpite se, polako. Ima ih pet, a ne tri”, rekao je Bandić.