Na obilježavanju Dana hrvatskih mučenika u subotu na Udbini, vojni ordinarij Jure Bogdan predvodio je misu pred nekoliko tisuća vjernika, s novim biskupom domaćinom Zdenkom Križićem i još devet biskupa te mnoštvom svećenika.

Mons. Bogdan okupljenima je poručio kako “ništa ne vrijedi što su naši preci ginuli za krst časni i slobodu zlatnu ako ne vodimo čestiti kršćanski život, ako ne poštujemo dostojanstvo braka i obitelji, temeljne jezgre društva” i poručio da od malih zajednica do središnjih državnih ustanova, Vlade, Sabora i predsjedničkog ureda “treba raditi s ljubavlju i na čast izgradnje svoga roda hrvatskoga i boljitak svih građana lijepe naše domovine”.

udbina3

 

Na misi je bio i Milan Bandić, u društvu Kristijana Kapovića, prvog na listi „Koalicije za Premijera“ u IX. Izbornoj jedinici. Na pitanje novinara, Bandić je kazao kako je ponosan na ovaj Dan i zdanje Crkve hrvatskih mučenika u Udbini koje svjedoči o hrvatskom zajedništvu.

„Hrvatskoj više od svega treba zajedništvo. Mi moramo okupljati, integrirati sve sastavnice hrvatskog društva. Moramo biti vjerni i predani radu i solidarnosti prema svakom čovjeku, i s ljubavlju prema Bogu i hrvatskom narodu. To je poanta“, poručio je Milan Bandić

udbina16

Hrvatski branitelji po osmi su puta ove godine hodočastili u Udbinu na Dan hrvatskih mučenika, a ove godine hodočašće su posvetili svim hrvatskim vojnicima kroz povijest.

„Hodočasnici su iz svih dijelova Hrvatske. Smisao ovog hodočašća je da se kroz molitvu sjetimo svih hrvatskih žrtava kroz povijest“, kazao je pripadnik Tigrova, umirovljeni pukovnik Darko Katuša.

Fotogaleriju pogledajte OVDJE.