Priopćenje za medije

Povodom Međunarodnog dana djeteta, 20. studenoga, kada je u Ujedinjenim narodima usvojena Konvencija o pravima djeteta, Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti donirala je vukovarskoj udruzi „Plavi kaputić“ 75.000 kuna za potporu projekta „Kuća sjećanja – Vukovar, pijetet, prijateljstvo i život“.
Ova donacija posvećena je pogibeljnim stradanjima 402 djece tijekom Domovinskog rata i još nebrojenoj djeci izvrgnutoj ratnim stradanjima u Republici Hrvatskoj u ratnim godinama devedesetih.
Donacija je predana predsjednici udruge „Plavi kaputić“ Željki Mitrović čija je slika tužnoga, uplakanog lica obišla svijet dok je kao šestogodišnja djevojčica u izmrcvarenoj koloni zarobljenika u svojem plavom kaputiću koračala porušenim Vukovarom 19. studenoga 1991.
Donirani novac upotrijebit će se za financiranje kupovine nekretnine za „Kuću sjećanja“ u selu Berak kraj Vukovara. Ta će kuća u svojim sobama pijeteta, prijateljstva i života pronositi priču o Vukovaru i nedužnoj djeci stradaloj u Domovinskom ratu, a jedan od glavnih eksponata bit će Željkin plavi kaputić.
Ovaj projekt pokrenut je zajedničkim zalaganjem Željke Mitrović i predsjednice Gradske organizacije Grada Vukovara 365 Stranke rada i solidarnosti Mirjane Semenić Rutko, u nastojanju da se pronosi istina o našoj povijesti i jača svijest i ponos o tome što jesmo i što stvaramo za bolju današnjicu i bolju budućnost.

Potpredsjednica Stranke rada i solidarnosti
dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević