drukciji.ba, 30.10.2015., Autor: S.Ž.

U sklopu predizborne kampanje za predstojeće parlamentarne izbore u Republici Hrvatskoj Milan Bandić, predsjednik stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, posjetio je srednju Bosnu…

Za početak svoje posjete, izabrao je Memorijalni muzej Rodna kuća Ive Andrića, gdje ga je kustos Enes Škrgo kratko proveo muzejom i upoznao s manje poznatim činjenicama o slavnom nobelovcu.

Nakon toga u Spomen sobi poginulim Hrvatima općine Travnik u Donjem Putićevu rekao je da je njegova poruka nakon svega viđenog Mržnja razara i ubija, a oprost je smiraj duše, ne ponovilo se, te se upisao i u knjigu utisaka.

Tijekom svog boravka u srednjoj Bosni Milan Bandić je također položio vijence i upalio svijeće na groblju Prahulje, te posjetio crkvu sv. Duha u Novoj Biloj koja je tijekom rata služila kao bolnica.

Svoju posjetu je završio obilaskom bolnice Dr. fra Mato Nikolić gdje ga je ugostio ravnatelj bolnice dr. Velimir Valjan.

Zahvalio bih se gospodinu Bandiću što nas godinama prati, kao i Republici Hrvatskoj čijim sredstvima smo uspjeli izgraditi ovu bolnicu kojoj gravitira oko 250 000 ljudi, izjavio je dr. Valjan.

Na pitanje da živi u BiH u kojem bi se gradu kandidirao za gradonačelnika, odgovorio je da bi to zasigurno bio najmnogoljudniji grad, multietnički, koji nije toliko razoren proteklim ratom, te dodao kako bi rado živio u svakom mjestu u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Za kraj je uputio poruku svim Hrvatima u srednjoj Bosni:

Ne idite sa svojih ognjišta, najvjerojatnije do proljeća će BiH predati zahtjev za članstvom u EU, a ja se nadam da će BiH postati domovina triju doista ravnopravnih konstitutivnih naroda. Ja sam sin Bosne i Hercegovine, ali i jedini političar iz Hrvatske koji je dobrodošao u svakom dijelu ove zemlje. BiH je i vaša država, domovina Hrvata, stoga se borite za boljitak i za svoju zemlju, te izaberite političare koji vas ne gledaju samo kao sredstvo i glasačku mašineriju, izjavio je za Drukčiji radio Milan Bandić.

Kako doznajemo u razgovoru s novotravničkim župnikom don Antom Ledićem, prilikom Bandićeve kratke posjete Novom Travniku obećao je pomoć pri nastavku izgradnje crkve Presvetog trojstva.

Dodajmo kako se u borbi za barem jedan od tri saborska mandata za XI izbornu jedinicu na listi stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti nalaze Ivana Buntić, Marica Hrnkaš, Leonarda Tomić, Stipo Čičak, Franjo Žulj, Mirka Jozić i Antoni Bandić.