U utorak, 4. prosinca 2018. i Vrbovskom je osnovana Gradska organizacija Stranke rada i solidarnosti Grada Vrbovskog. Za predsjednika izabran je Igor Baraba, za potpredsjednika Dušan Stipanović, a za tajnika Ljubomir Cindrić. Milan Bandić, predsjednik stranke, govorio je aktivnostima stranke u recentnim političkim događanjima i projektima koje je stranka pokrenula.

Igor Baraba naglasio je da će vrbovščansku organizaciju krasiti aktivizam, rad i solidarnost, što je bila i motivacija za osnivanjne stranačke organizacije.  U posljednjih je nekoliko godina evidentan razvoj Vrbovskog, a mi ćemo kao stranka dati značajan doprinos učvršćivanju razvojnog puta – rekao je Baraba.

Izbornu skupštinu pozdravio je i gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić. Sjednici su nazočili potpredsjednica stranke profesorica Ana Stavljenić Rukavina, glavni tajnik stranke Nenad Predovan, potpredsjednik stranke u Zagrebačkoj županiji i inicijator osnivanja vrbovščanske organizacije Pave Vukelić, predsjednik organizacije iz Mrkoplja Zvonko Matković, povjerenik za organizaciju u Delnicama Marino Žagar, predsjednica gospićke organizacije Danijela Bogić i uvijek dragi gost u Vrbovcu Dušan Ljuština.