Pred brojnim okupljenim Varaždinkama i Varaždincima u srijedu navečer predstavljeni su kandidati Koalicije za Premijera u III. izbornoj jedinici.

Čelnik Koalicije i predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić istaknuo je da se samo radom, obrazovanjem, demografskom obnovom, odgovornošću i policentričnim razvojem Hrvatske može očekivati novi zamah u hrvatskom gospodarstvu.

“Iza sebe imam pet mandata na čelu Grada Zagreba i bez lažne skromnosti mogu reći da to ni za 1000 godina neće nitko postići. A to nije postignuto u kancelariji već radom od 16, 5 sati dnevno 365 dana u godini. Jedino tako možemo ići naprijed. Dosadašnje Vlade HDZ i SDP su uništile Hrvatsku, ošišali ljude i sad ponovno traže mandat, a svaki put kada su pobijedili narod je izgubio. Ratku Čačiću i meni su najviše zamjerali našu energiju, htjeli su da mislimo njihovom glavom, no gospodo draga neće moći. Zato vas sve pozivam da izađete 11. rujna na izbore i pokrenete kotač nove hrvatske povijesti prema naprijed” rekao je Milan Bandić.

img_9525

Druga kandidatkinja na listi u III. izbornoj jedinici Natalija Martinčević rekla je da je pred Koalicijom jasan cilj, a to je osigurati dovoljno utjecaja za realizaciju svih projekata koje već imaju spremne.

“Prošla Vlada SDP i HNS pokazale su što znači ignorirati sjever Hrvatske. Za njihova četverogodišnjeg mandata ovdje nije izgrađena niti jedna škola, niti jedan već projekt nije realiziran. Samo za usporedbu, kada je Radimir Čačić bio župan izgrađene su 34 škole. Sada žele Varaždin zadužiti za oko 75 milijuna kuna jer ne znaju drukčije rješavati nagomilane probleme. No, poručujem Štromaru da neće uspjeti u tome jer će Čačić na prvoj sjednici Vlade riješiti problem smeća” rekla je Natalija Martinčević , dodavši kako zbog lošeg upravljanja gradom i županijom HNS-a, Varaždinci spadaju među najslabije plaćene građane.
img_9535

Prvi na listi u III. izbornoj jedinici i predsjednik Stranke narodni reformisti Radimir Čačić istaknuo je kako nakon izbora nitko neće moći formirati Vladu bez Koalicije za premijera.

“U Varaždinu sam 38 godina i u to vrijeme sam prepoznao vrijednost ovih ljudi i grada te da se za njih vrijedi boriti. Iza sebe imam ostvarene brojne projekte koji potvrđuju da sam doista puno učinio za ovaj kraj i još ću činiti. Od pregovora u Domovinskom ratu kada sam postigao predaju najjače tenkovske divizije pa do realizacije brojnih projekata u Varaždinu i u cijeloj županiji” rekao je Radimir Čačić.