Sinoć je bio posebno svečan dan za 365 Stranku rada i solidarnosti u Zagrebačkoj županiji. Osnovane su stranačke organizacije u svih devet županijskih gradova i gotovo svim općinama. Sinoć u Jastrebarskom, kao zadnjem gradu u županiji, izabrano je Predsjedništvo i Odbor Gradske organizacije Grada Jastrebarskog na čelu s Ivanom Lafterom.

Na predstavljanju su uz Ivana Laftera koji je izložio programska načela i ciljeve gradske organizacije, govorili predsjednik stranke Milan Bandić i predsjednik Županijske organizacije 365 Zagrebačke županije Zvonko Kunić. “Mi smo uvijek rješenje, u svakom gradu i u svakoj općini u kojima osnivamo organizaciju, a nikada nismo problem i još jedna stranka u nizu. Tako će biti i ovdje u Jastrebarskom. Na načelima rada i solidarnsoti radit ćemo na dobrobit svih ljudi u Jaski” – rekao je Milan Bandić.

Zvonko Kunić naglasio je “Izražavam zadovoljstvo činjenicom da je večeras u Jatrebarskom Stranka rada i solidarnosti osnovala i devetu, znači posljednju gradsku organizaciju na području Zagrebačke županije. Uz već osnovane gradske i općinske organizacije, sada smo, po kriteriju broja stanovnika, pokrili blizu 90% Zagrebačke županije! Vjerujem da će naši Jaskanci brzo rasti i stasati te biti nositelji pravih ideja u svojemu gradu. U tome im nudim, u ime Županijskog odbora, široku suradnju i punu podršku!”

Skup su pozdravili i čelnici jaskanskih organizacija HSS-a Filip Tončić te MOST-a Roman Rodić, a potporu novoj organizaciji 365 dali su potpredsjednica stranke prof. dr. sc. Ana Stavljenić Rukavina, glavni tajnik Nenad Predovan, čelnici gradskih i općinskih organizacija u Zagrebačkoj županiji te čelnici gradskih četvrti zapadnog dijela Grada Zagreba