Dana 28.06.2018. održana je 3. Izborna skupština Gradske organizacije Grada Zagreba stranke Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti. Kongresna dvorana Hotela International bila je popunjena do zadnjeg mjesta.

Za predsjednicu Gradske organizacije Grada Zagreba jednoglasno je izabrana dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević, za potpredsjednike izabrani su Slavko Kojić i mr. sc. Milana Vuković Runjić.

Dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević iznijela je Izvještaj o radu Gradske organizacije Grada Zagreba  stranke Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti za razdoblje od 2017. – 2018. godine. U svom motivirajućem govoru pozvala je sve članove Stranke rada i solidarnosti da doprinesu svojim radom stranci  i građanima. Navela je važnost Savjeta stranke rada i solidarnosti, na čelu s prof. dr. sc. Anom Stavljenić Rukavinom, koji čine: Gospodarski savjet i Savjet za društvene djelatnosti. Formiran je i novi odbor stranačkog Savjeta – Odbor za zaštitu okoliša. 24 volontera u Savjetovalištu na adresi Praška 5, savjetovalo je preko 1800 sugrađana, koji je  osmislila prof. dr. sc. Ana  Stavljenić Rukavina, a vodila Etna Mustapić.  „Svi pozivi prema članovima su javni i odnose se na svakog člana te svatko može pronaći svoje mjesto, a samo tako će aktivnosti biti još i više, a time i sve bolji rezultati” – pozvala je dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević na razmišljanje o vlastitim aktivnostima i uključivanju u rad Stranke koje pruža veliko zadovoljstvo i čini nas boljim ljudima.

Iznesen je prijedlog programa rada Gradske organizacije Grada Zagreba, za razdoblje od 2018. – 2022. godine, koji se sastoji od : jačanja stranačke organizacije, stranačkog rada sa zainteresiranom javnošću, kreiranje novih javnih politika i pripremi stranke za izbore kojoj je cilj osvojiti više glasova birača nego u prošlim izborima.

Predsjednik Stranke rada i solidarnosti i gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić najprije je čestitao svima izabranima. Poručio je da su građani uvijek u pravu i da treba biti otvoren.  Naglasio je redoslijed u stranci, a to je na prvom mjestu rad i solidarnost, a nakon toga još više rada i solidarnosti. „Stranka Bandić Milan 365 je uspješna jer mi radimo ono što drugi zagovaraju. Namjera je provesti  “epidemiju“ rada i solidarnosti i izvan Grada Zagreba, tj. diljem Hrvatske.“

Milan Bandić je poručio: „Mjesto rođenja i rodbinu ne možete mijenjati i birati, ali mjesto gdje ćete realizirati sebe i prijatelje možete. Mi smo izabrali Grad Zagreb i to šest puta smo položili taj ispit. U Gradskim četvrtima se otvorite, okupite pametne ljude i radite.“

Predsjednik stranke Milan Bandić za sam kraj je poručio svima: „Vidimo se na Zagrebačkim ulicama jer mi živimo rad i solidarnost, dok drugi pričaju.“

Izbornu skupštinu Gradske organizacije Grada Zagreba Stranke rada i solidarnosti vodilo je Radno predsjedništvo na čelu s glavnim tajnikom stranke Nenadom Predovanom.

Svi delegati na Izbornoj skupštini dobili su brošuru Gradske organizacije Grada Zagreba “365 najjača politička stranka u Zagrebu“. U brošuri je dan Izvještaj o radu gradske  organizacije za razdoblje 2017. – 2018., Program rada Gradske organizacije Grada Zagreba za 2018. – 20122. i Pravilnik Gradske organizacije Grada Zagreba Stranke rada i solidarnosti.

Tekst: Maja Sertić
Fotografije: Kristina Smetko i Dubravko Miloslavić Duc