„Naš program je jasan – sve što smo napravili u Zagrebu, namjeravamo napraviti i u cijeloj Hrvatskoj. U VI. izbornoj jedinici imamo puno toga za obaviti – od Petrokemije, preko sisačke rafinerije do lječilišta u Topuskom. Zato ćemo inzistirati na decentralizaciji. Jer novca u proračunu ima, ali nema pameti ni odgovornosti ni ljudskosti. Novac treba pravilno raspodijeliti na cijelu zemlju i to je osnovni preduvjet da Hrvatska krene naprijed, poručio je Miodrag Demo, prvi na listi „Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti“ u VI. Izbornoj jedinici na predstavljanju liste u Velikoj Gorici.

Najavio je kako će se iduće godini graditi tramvajska pruga od Kvaternikovog trga do aerodroma Pleso i poručio da to nije nikakvo predizborno obećanje.

„Mi u Gradu Zagrebu što smo obećali, to smo i napravili. Tramvajska pruga će omogućiti daljnji gospodarski rast za područje između Velike Gorice i Zagreba. Ali i sve regije u našoj izbornoj jedinici mogu i moraju iskoristiti moć i potencijal kojeg ima Grad Zagreb. Možemo razvijati poljoprivredu, stočarstvo, ali turizam. Moramo pomoći mali gospodarstvenicima i OPG-ovima jer bez obzira na uvozne lobije, uvijek će postojati potreba za autohtonim proizvodima, a mi to možemo ponuditi Zagrebu“, rekao je Demo.

gorica2

Branka Malnar, šesta kandidatkinja na listi poručila je kako na području Grada Velike Gorice živi oko 11.000 umirovljenika od kojih skoro 60 posto imaju mirovine ispod praga siromaštva.

„Želja nam je da i naši umirovljenici imaju isti status kao i umirovljenici u Gradu Zagrebu, koji pomaže siromašnim umirovljenicima“, kazala je kandidatkinja Malnar.

Katarina Tonković, sedma kandidatkinja na listi, i zasad prva i jedina političarka u Hrvatskoj koja je izabrana u Gradsku skupštinu na listi BM 365 – Stranke rada i solidarnosti zalagat će se za poboljšanje statusa osoba s invaliditetom.

„Proteklih 16 godina gradonačelnik Bandić bio je pravi gradonačelnik svih Zagrepčana koji je pokazivao posebnu brigu za najpotrebitije sugrađane. Ukoliko budem izabrana u Hrvatski sabor, zalagat ću se za donošenje Zakona o udrugama osoba s invaliditetom j tzv. Impulzivni dodatak tako da to bude pravo svake osobe s invaliditetom“, poručila je Tonković.

gorica4

Damir Petravić, 11. na listi u VI. Izbornoj jedinici, inače dogradonačelnik Grada Kutine, kazao je kako je dojmljiva organiziranost Grada Zagreba i zbog toga Milan Bandić zaslužuje dobiti priliku da isto pokaže i na državnoj razini.

„Nama se i sada nude opcije koje su imale priliku voditi državu, a nisu proveli ni jednu ključnu reformu. S druge strane imamo kandidata za Premijera koji se dokazao u Gradu Zagrebu“, poručio je Petravić.