“Poslodavac daje zadaće svojim zaposlenicima, kontrolira izvršenje tih zadaća, ocjenjuje ih za izvršenje i sankcionira, a ne najavljuje javno i glasno da se procedura provodi radi jednog čovjeka koji treba dobiti otkaz”, izjavio je predsjednik Glavnog odbora Stranke i potpredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Nenad Predovan.

‘’Izuzetno je opasno da ljudi koji sudjeluju na izvršnim funkcijama u gradskoj vlasti prozivaju svoje zaposlenike kao što je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet prozvao Ivicu Lovrića, koji je zaposlenik Gradske uprave te mu rekao da mu je bolje da šuti i da se pokrije ušima. To je nedopustivo. Monstruozno je isto tako što je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec u nekoliko navrata rekla da sistematizaciju provode jer im ne trebaju savjetnici onako kako su bili postavljeni prošlim ustrojem, a pogotovo im ne trebaju savjetnici kao što je Ivica Lovrić te će mu zato dati otkaz.To su zaista monstruozne stvari, ja u svom životu nikada nisam čuo da netko na javnoj sceni na takav način radi i govori”, nastavio je Predovan.

Dodao je i da se nezakonito, bez utvrđene sistematizacije posla otkazi događaju u Holdingu te da mu se čini da je to politika revanšizma.

Rekao je i kako bi zbog odluke Visokog upravnog suda koji je privremeno obustavio primjenu izmijenjene Odluke o novčanoj pomoći za roditelje odgojitelje, bilo za očekivati da gradonačelnik Tomašević na sutrašnjoj skupštinskoj sjednici zatraži hitni postupak o suspendiranju svoje odluke iz prosinca, ali zbog “tako tvrdokorne politike to je teško očekivati”.

Predsjednica Kluba zastupnika u Gradskoj skupštini Grada Zagreba stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti Godana Rusak rekla je da je sud “spasio Tomaševića i njegovu vlast”, jer bi nakon 1. svibnja nastali problemi oko upisa djece u vrtiće. Kaže i da je bivša gradska vlast ostavila projekte za 12 vrtića, ali je sadašnja vlast nesposobna te projekte provesti do kraja.

Kaže da je Tomašević krenuo i u ozbiljan obračun s poljoprivrednicima jer  sui m zabranili da prodaju na Trgu bana Jelačića, nastali su problemi saZelenom tržnicom, a onda su ograničili radno vrijeme hladnjače. Gotovo i nema skupine građana koja nije pogođena nekim od mjera njihovim nečinjenjem ili lošim odlukama gradske vlasti”, rekla je Rusak.